Blog 
Filazón
RSS - Blog de MªEsther  García López

Archivo

  • 06
    Septiembre
    2011

    Comenta

    Comparte

    Twitea

    hola adios

    Lo verde triunfa

    Los urbanites igual tenemos que volver al güertucu.

    Yá nun sabemos qué comer. Col rollu del adelgazamientu, nun sé si por estética, si por salú o poles dos coses, prestámonos a les soluciones máxiques que nos ufierten dende la publicidá más tentadora. Yá nun sabemos qué comer y entregámonos a cualquier dieta ensin saber, a veces, les consecuencies. El Dr. Dukan fíxose millonariu cola dieta que siguieron tantes y tantes persones, qu'endelgazaron munchos kilos en mui pocu tiempo. Una dieta a base de proteínes que munchos espertos califiquen de peligrosa. Nun hai de quien fiase. Caún opina lo que-y da pola gana. Nun sé si con fundamentu científicu, pero hai que tar sollerte. Too son engañifes. Pa cuatro díes que vivimos val muncho más da-y gustu al cuerpu y dexase de privaciones. A la escontra d'esta dieta proteínica, lleguen con puxu los platos verdes. El verde ta triunfando na alta cocina. Lleo un artículu nun periódicu, que me llamó l'atención, sobre cómo la emerxente cocina nórdica apuesta pola sostenibilidá, cola presencia de lo verde en tolos platos. Agora que se zarró'l Bulli, ponse de moda otru restaurante en Copenhague, el Noma, que baxo'l títulu «Plantando ideas», entamaron una gran feria na capital nórdica, onde lo verde, el productu ecolóxicu: verdures, frutes y otros yerbatos, allegraron la vista y el paladar de los asistentes, ente los que se cuntaben científicos, cocineros, agricultores y, por supuestu, consumidores.

    Nun ye que seya nada nuevu, siempre se comió dalgo de verde (non muncho) y hai muncha xente vexetariano. Lo verde tamién reinó nel Bulli, dando color a los platos. Como yeren tan grandes y de diseñu, había qu'enllenalos de cagaratos de colores. Cola vista tamién comemos. Pero nun sé si con eso nos conformaremos. El casu ye qu'esti restaurante, el Noma, que ya lo anuncien como'l númberu ún a nivel mundial, en pocu tiempu va ponenos a toos a pacer. Somos asina. Güei les noticies cuerren como la pólvora, y tolo rellacionao cola cocina inflúyenos. Aquí n'Asturies onde la yerba medra que da gustu y ta xugosa, pronto vamos amansiar praos y montes p'alimentanos, como si fuéramos auténticos herbívoros. Y teniendo en cuenta lo que medren tamién dalgunos animales que son herbívoros, fairémonos unos grandes mocetones, ameyorando asina la raza. Lo meyor de too esto ye que, siendo desaxeraos como somos nós, aforraremos un montón en comida. Acabáronse los chuletones d'a kilo, pexes enteros nel platu, pates de corderu y toes eses carnivoraes que comemos a fartar.

    Sicasí, con esto de la crisis, seique ta bien que lo verde triunfe na cocina. Los urbanites igual tenemos que volver al güertucu, anque seya na terraza, dalgo que per otru llau ta poniéndose de moda. Y dexase de los güertos que se trabayen en facebook, que son una chorrada virtual.

     

     

    Compartir en Twitter
    Compartir en Facebook