El Cume Internacional de la Sidra va axuntar n'Asturies a 13 rexones productores

Xixón va acoyer el certame y un festival nel que podrán tastiase 65 tipos de bebides

Guillermo Guisasola, Begoña López, Graciela Valle, Eduardo Vázquez, Santos Tejón y Javier Nievas, brindando con sidra na presentación en Xixón.

Guillermo Guisasola, Begoña López, Graciela Valle, Eduardo Vázquez, Santos Tejón y Javier Nievas, brindando con sidra na presentación en Xixón. / M. Riera

Sixto Cortina (Traducción)

Un total de 13 rexones productores mundiales van tar representaes nel próximu Cume Internacional de la Sidra n'Asturies, la "International Cider Summit Asturies", que se va celebrar en Xixón ente'l 20 y 26 de marzu . Esti eventu va suponer el primer cume mundial de la bebida autóctono asturiana y va cuntar con ellaboradores y destacaos espertos a nivel mundial. Amás, podrán tastiase a lo llargo de tola selmana un total de 65 tipos de sidra en distintos establecimientos participantes del Principáu, mesmo que nel festival sidreru previstu na Llaboral. 

El certame presentóse el xueves pasáu en Xixón cola presencia de la viceconseyera de Turismu, Graciela Blanco Rodríguez; el responsable de Mediu Rural de Caxa Rural d'Asturies, Javier Nievas; la Directora Xeneral de Desenvolvimientu Rural y Agroalimentación del Principáu d'Asturies, Begoña López; el Director del eventu, Eduardo Vázquez Coto; el presidente de la DOP Sidra d'Asturies, Guillermo Guisasola; y el conceyal de Turismu del Conceyu de Xixón, Santos Tejón

Cartel anunciador de la cumbre.

Cartel anunciador del cume. / M. P.

La organización albidra un gran ésitu y llegada de públicu, lo mesmo que de profesionales del sector de talla nacional ya internacional. El programa va separase en trés 3 eventos estremaos: l'Asturies Cider Week, que va ufiertar la posibilidá de probar 65 tipos distintos de sidra en decenes de locales de toa Asturies; l'Asturies Cider Congress, que se va celebrar el 23 y 24 de marzu na Universidá Llaboral y nel que reputaos profesionales del sector sidreru nacionales ya internacionales van compartir les sos esperiencies y saberes en charres, coloquios y meses redondes; y l'Asturies Cider Fest, un festival que va ser la fin de selmana del 25 y 26 de marzu na Llaboral y nel qu'habrá escanciao, cates y degustaciones, amás de comida, música y actividaes infantiles. 

El Cume Internacional de la Sidra puede llegar a coincidir en marzu cola ratificación definitiva de que la cultura sidrera asturiana va ser la próxima apuesta qu'España va presentar énte la Unesco pa tratar de consiguir la so declaración como Patrimoniu Mundial Inmaterial.