Nueva edición en xunu de "Gastrol.lar", el mayor congresu de cocina rural d'Asturies que celebra la Montaña Central

Cartel fechu pol diseñador gráficu mierense Héctor Castañón.

Cartel fechu pol diseñador gráficu mierense Héctor Castañón. / GASTROL.LAR

S. C.

La comarca de la Montaña Central d'Asturies va ser escenariu los próximos díes 16 y 17 de xunu d'una nueva edición de "Gastrol.lar", el mayor congresu de cocina rural d'Asturies, qu'esti añu se celebrará sol lema "Descubriendo la cocina del carbón".

Afitáu como una cita de referencia pa profesionales y apasionaos de la gastronomía venceyada al mediu rural, va ufiertar formación especializada, "showcookings", alderiques, "showroom" de productu local y espacios d'intercambiu de conocimientos, nuna programación empobinada a poner en valor la cocina rural asturiana y el territoriu.

Cartelu realizáu pol disenñador gráicu mierense Héctor Castanñón.

Cartel fechu pol diseñador gráficu mierense Héctor Castañón. / GASTROL.LAR

El congresu, según informen dende la so organización, refuerza'l so compromisu cola sostenibilidá ambiental, social y económica, apostando firmemente pol productu de kilómetru 0, la formación profesional y l'anovación dende lo local.

Como novedá, esti añu amplíase l'algame del eventu cola celebración de les "Gastrollar Sessions", acciones gastronómiques abiertes al públicu que van desarrollase en dellos establecimientos hosteleros de la comarca los díes 14 y 15 de xunu, a manera d'antoxana del congresu.

"Cola ayuda del Gobiernu del Principáu d'Asturies"

Tracking Pixel Contents