Els dos expresidents d'Unió Mallorquina (UM) Miquel Nadal i Miquel Àngel Flaquer han arribat avui a les 8.57 hores als Jutjats de Palma amb quatre detinguts més en l'Operació Voltor amb la finalitat de ser interrogats pel jutge del Jutjat número 10, Enrique Morey, i els dos fiscals Pedro Horrach i Miguel Ángel Subirán

Tots ells van arribar en una furgoneta de la Policia Nacional i en la seva entrada als jutjats han estat fortament custodiats per diversos agents de la policia amb la finalitat d'obstaculitzar que els mitjans gràfics fessin fotos i gravessin els acusats.

El primer a sortir emmanillat del furgó policial ha estat l'exgerent d'Inestur, Antoni Oliver. Després, ha estat el torn de Miquel Ángel Flaquer, que, amb el cap baix i amb la cara seriosa, s'ha tapat les manilles amb la seva jaqueta, de la mateixa manera que han fet la resta dels detinguts.

El següent a entrar als jutjats ha estat l'exdirector general de Promoció Turística, Joan Sastre, seguit del regidor d'UM a Alaró, Antoni Rebassa, i, després, de l'actual portaveu d'aquesta formació política i exconseller de Turisme, Miquel Nadal, que, mirant al davant amb aspecte seriós i tapant-se les manilles amb la jaqueta, ha entrat als jutjats.

L'últim a sortir del furgó policial ha estat el comptable d'UM, Álvaro Llompart, que, de la mateixa manera que la resta dels detinguts s'ha tapat els grillons amb la seva jaqueta.

Cap dels detinguts ha fet cap declaració en arribar als jutjats en els calabossos dels quals es troben actualment tot esperant ser jutjats en el marc de l'operació Voramar, ordenada pel Jutjat d'Instrucció número 10 de Palma a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció.

El magistrat i els fiscals anticorrupció Pedro Horrach i Miguel Ángel Subirán els interrogaran sobre la seva suposada implicació en aquest cas de presumpta corrupció ordida entorn de l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur) durant l'actual legislatura.

Es tracta de sis dels 15 arrestats que s'ha saldat aquesta operació que investiga la presumpta malversació de cabals públics.

Així, per la Prefectura Superior de Policia han passat el propietari d'una agència de viatges de Pollença, Mateu M. i la seva dona María Lourdes P.S., administradora d'aquesta agència; l'empresari del sector audiovisual José María B.A.; l'empresari informàtic José Florentino R.N., la secretària d'Inestur, Catalina D.M.; l'informàtic d'aquest organisme públic Carlos M., i cinc persones més que van declarar en relació amb aquesta presumpta trama.