El Muséu Prerrománicu de Sanmartín abre les sos puertes hasta setiembre con una guía especializada

La Fundación Valdés-Salas, que xestiona l'equipamientu museísticu, aconseya acutar cita pa la visita 

Visitantes nel muséu.

Visitantes nel muséu. / Irma Collín

Sixto Cortina (Traducción)

Cola llegada de la temporada alta de visitantes y pelegrinos, la Fundación Valdés-Salas pon en marcha l'apertura ininterrumpida del so apreciáu Muséu Prerrománicu de Sanmartín, que s'alluga na capiella del Palaciu de los Valdés Salas y que va cuntar con una guía especializada pa facilitar la conocencia de les pieces espuestes. El centru, amás de la sede de la Fundación, va tar abiertu hasta setiembre, de miércoles a domingu, n'horariu d'once a dos pela mañana y de trés a seis de tarde.

La entidá encamienta acutar un horariu de visita nel teléfonu 684629878, especialmente nel casu de grupos y de momentos de muncha xermandía de visitantes.

El Muséu Prerrománicu de Sanmartín ye ún de los puntos de visita obligada na villa de Salas. Ello ye que caltien "el pervalible conxuntu de pieces y llábanes epigráfiques, procedentes de la ilesia de Sanmartín", mui cerca del cascu históricu salense. Estes pieces, qu'orixinalmente taben enllastraes nos muros d'esti templu, constitúin, según los espertos, "una escelente amuesa representativa de la perfección y riqueza decorativa de los talleres asturianos del sieglu X". En total, pueden conocese ventitrés pieces, entre cruces, ventanes, llábanes y capiteles.

L'equipamientu sufrió una ambiciosa reforma en 2018 y, en 2019, abrió les sos puertes nel actual allugamientu. Pasó de la torre del Palaciu a la capiella, nun espaciu que facilita les visites por tar al pie de cai, xusto per onde transita'l Camín a Santiago.