La tonada en discos de 78 r. p. m., na Biblioteca d'Asturies

El director xeneral de Patrimoniu Cultural, Pablo León, atiende a les indicaciones sobre l'amuesa de discos que-y fai'l director de la Biblioteca d'Asturies, Juan Miguel Menéndez.

El director xeneral de Patrimoniu Cultural, Pablo León, atiende a les indicaciones sobre l'amuesa de discos que-y fai'l director de la Biblioteca d'Asturies, Juan Miguel Menéndez. / Mario Canteli

Sixto Cortina (Traducción)

Los préstamos nes biblioteques asturianes aumentaron l'añu pasáu cuasi un 10%, con 83.885 más que l'añu anterior. Unes cifres qu'esti día fixo públiques la Conseyería de Cultura y coles qu'interpreten el "bultable ameyoramientu del interés ciudadanu pola cultura al traviés de la rede pública de centros". El citáu balance inclúi los préstamos de llibros infantiles y d'adultos, los exemplares electrónicos y los recursos de eFilm Asturies. Tamién va unos díes inauguróse na Biblioteca "Ramón Pérez de Ayala" d'Uviéu, l'amuesa "La canción asturiana en discos de 78 r. p. m.", que supon un percorríu pela hestoria del soporte que fixo posible l'espardimientu de l'asturianada per tol mundu, y que la conseyería complementó cola edición d'un catálogu en papel. Va poder visitase hasta'l día 26 de mayu.

“Cola ayuda de la Conseyería de Cultura, Política Llingüística y Deporte del Principáu d´Asturies”.